Home » Aktuellt » En liten återblick på vårt jubileum

En liten återblick på vårt jubileum

En vecka har snart gått sedan vi firade S:t Eriks skola 50 år i Enskede. På fredagskvällen hölls en jubileumsmiddag för skolsystrar, personal, skolans styrelse och skolledning. Många tidigare skolpräster deltog också. Rektor hälsade välkommen, vi åt god mat och hade så trevligt. Kvällens höjdpunkt var nog ändå två tal; det första av sr. Edelhild och det andra av Anna-Kajsa. Sr. Edelhild berättade mycket om hur det kom sig att systrarna kom till Enskede, Anna-Kajsa gav mer roliga återblickar.

Fd eleven Paul Degens cateringservice serverade en fantasiskt smakrik buffé.

Sr. Edelhild talade om vikten av att se alla barn och hjälpa dem som mest behöver hjälp.

Sr. Inga i samtal med Mikael Carlsson från skolans styrelse.

Ett radarpar när det gäller idrott.

Sr. Rita

 

Alla lyssnade andäktigt på sr. Edelhild.

 

Lördagen den 26/8 strålade solen från klarblå himmel och skolan var redo att möta sina gamla elever. Huvudpersonerna var dock de fem skolsystrarna. De anlände vid 12-snåret och fick sedan inte en lugn stund. Alla ville byta några ord med dem. 

En jämn ström av elever anlände till skolan under de fyra timmar det var öppet hus. Klass 6 och klass 9 sålde fika till förmån för sina klassresor. I matsalen kunde man sitta och fika och se ett fint bildspel. Utanför kapellet fanns skärmar med foton från äldre tider.  

”I går vid 12-tiden anlände systrarna till skolan. Det var som att vänta på världsstjärnor. Sr Barbro och sr Rita hann ta ett steg upp på skolgården innan de blev omringade. Sr Edelhild hann bara till mellanstadiekorridoren. Det var fantastiskt roligt att se dem efter alla år, och att se er som var där.” (från FB)

Fröken Kristina och hennes klasskompis Mariola ifrån avgångsklass 1975.

Ett innerligt tack till alla skolsystrar! Ett tack även till våra rektorer genom åren! Rektor Eva var med båda dagarna.

Mellanstadiet

Matsalen

Klass 9 hade bullat upp ordentligt.

Klass 6 hade ordnat fika i mellanstadiekorridoren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var en glädjefylld dag som avslutades med att den den heliga mässan firades i kapellet tillsammans med skolsystrarna. Det var riktigt nostalgiskt att se dem sitta på första bänk. 

Arkiv