Home » Aktuellt » Vår nya, härliga hemkunskapssal

Vår nya, härliga hemkunskapssal

För några veckor sedan fick vi det fantastiska beskedet att vår hemkunskapssal som renoverats under hela höstterminen äntligen var klar! Vi var nog många som längtat efter att få ha hemkunskap och få se hur hemkunskapssalen såg ut i sin nya skepnad, och så var det dags! Det gick nästan inte att känna igen sig, för där gamla, slitna, träfärgade skåp och något ålderdomliga elspisar stått fanns nu nya, fräscha möbler, mycket i vitt, en mer modern spis med en fläkt ovanför och till och med nytt golv. Att stå där i de nya köken och laga mat kändes nästan lite högtidligt och speciellt, för det är ju inte varje dag man får beskåda ett nyrenoverat klassrum i dess fulla, ännu inte slitna prakt.

Rektor Mats och fröken Szilvia inviger vår nya hemkunskapssal.

Äntligen!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad har vi hållit på med under höstterminen då, undrar ni säkert? Håltimme? Nej, så enkelt hade vi det inte. Istället väntade riktigt långa pass biologi, som vår hemkunskapslärare fröken Szilvia även undervisar i, och då fick vi chansen att fördjupa oss i människokroppen som just då stod på schemat. Dessutom hade vi tid att arbeta praktiskt, något vi inte brukar hinna med på våra ordinarie biologilektioner. Vi lärde oss alltså massor under terminen och hade väldigt intressanta och roliga lektioner, men innerst inne längtade nog alla lite efter att få stå i små grupper i hemkunskapssalen, laga god mat och lära sig om näringsämnen och allt annat som hör hemkunskap till.

I första hand tänker man kanske inte på hur viktigt hemkunskap är, men jag vågar nog påstå att det är ett av de viktigare ämnena i skolan eftersom man lär sig om hur man tar hand om kroppen och ett hushåll vilket ju som alla vuxna vet är nyttig kunskap i framtiden. Och dessutom tackar nog ingen nej till att ha en härlig, lugn lektion i en fin, nyrenoverad hemkunskapssal och få en massa nyttig, lättsmält kunskap, eller hur?

Av Nadia Owczynska åk 8

Arkiv