Home » Aktuellt » Klass 1 letade diamant och fick själva komma på slutet

Klass 1 letade diamant och fick själva komma på slutet

I onsdags var vi i klass 1 på Crocodiamond på Konserthuset vid Hötorget. Det är en musiksaga som handlar om en hemlig tjuv som kallades Vargen. Han stal den värdefulla diamanten från ett museum i London. Barnen fick lyssna på Kungliga Filharmonikerna under ledning av dirigenten Halldis Rønning och barnprogramledaren Ayla Kabaca. Slutet på berättelsen fick barnen själva fantisera fram.
 
”Idag på Alla hjärtans dag så gick hela klassen till Konserthuset. Fortsättningen på Crocodiamond tror jag att Ritas farmor blev lurad av Rita. Hon la gift i farmors vatten.”
Ivie, klass 1
 
”Idag på Alla hjärtans dag åkte vi till Konserthuset och såg Crocodiamond. Det var spännande och roligt i Konserthuset. Då såg jag Ayla. Jag tror att farmor åker i fängelset.”
Ibrahim, klass 1
 
”Fortsättning på Crocodiamond: Ritas farmor har blivit Vargen. Vargen ville förgifta Rita men Rita såg att det var något konstigt med farmor så då trodde Rita att Vargen var farmor. En natt så gick Vargen till sina tjuvvänner men då vaknade Rita och då ringde Rita till polisen. Polisen fångade tjuvarna och dom levde lyckliga i alla sina dagar.”
Julia, klass 1
 

Superskurken Vargen har stulit den stora diamanten Crocodiamond.

 
 

Arkiv